Kuchařské recepty pro každého

Štýrská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g dýně
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst pražených dýňových semínek
smetana na šlehání
50 g másla
sůl
kmín
sladká paprika
majoránka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dýni zbavíme semínek (pokud nemáme hokaido, tak i oloupeme) a nakrájíme na kostičky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle s troškou oleje.
Pak přidáme česnek, krátce za stálého míchání osmahneme, přidáme dýni nakrájenou na kostičky, chvíli podusíme, okořeníme sladkou paprikou, hned zalijeme tři čtvrtě litrem vody a vaříme.
Až dýně změkne, vše rozmixujeme, osolíme, dokořeníme kmínem, krátce povaříme a na poslední tři minutky přidáme majoránku.
Štýrskou polévku podáváme politou trochou smetany na šlehání a posypanou praženými dýňovými semínky.
Štýrská polévka