Kuchařské recepty pro každého

Štrúdl líné hospodyně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 listové těsto
1 máslo
3 lžíce strouhanky
4 lžíce mletých ořechů
2 lžičky skořicového cukru
2 vanilkové cukry
cukr krupice
1 kg nastrouhaných jablek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle osmahneme strouhanku, přidáme mleté ořechy, promícháme, přidáme skořicový cukr, promícháme a sundáme z ohně.
Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou část vyválíme na velikost plechu.
Vyválené těsto položíme na pečící papír a dobře potřeme máslem.
Spodní část těsta posypeme částí ořechové směsi, na to dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a zbylou ořechové směsi a pokapeme máslem.
Na to položíme druhé rozválené těsto, potřememe rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut při 180°C.
Štrúdl líné hospodyně
Štrúdl líné hospodyně