Kuchařské recepty pro každého

Středomořský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
0,75 kg hovězího masa
0,5 kg rajčat
250 g šalotky
2 mladé cukety
1 červená paprika
3 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
30 g másla
2 bobkové listy
špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu
sůl
pepř
vegeta
0,25 l červeného vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce a orestujeme na polovině rozpáleného oleja a másla.
Opečené maso přendáme do zapékací misky.
Do výpeku v pánvi přidáme druhou polovinu oleje a másla a opražíme očištěné celé šalotky.
Pak je poprášíme zbytkem mouky, zamícháme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a podlejeme vínem.
Přidáme i nakrájená rajčata, bobkové listy a přivedeme k varu.
Směs pak vylejeme na maso připravené v zapékací misce, přikryjeme a dáme péct do trouby asi na 75 minut.
Misku pak odkryjeme, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, cukety nakrájené na kolečka, jemně posypeme vegetou, promícháme a dáme dopéct.
Středomořský guláš
Středomořský guláš