Kuchařské recepty pro každého

Štrasburská roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g očištěné svíčkové
150 g husích jater
100 g uvařené šunky
60 g uzené slaniny
1 vejce uvařené natvrdo
20 g čerstvého másla
40 g tuku
sůl
pepř
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odleželou svíčkovou odblaníme a rozkrojíme na plát v podobě obdélníku.
Pak ji zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Na ni poklademe plátky šunky, husích jater, vejce nakrájené na kolečka a plátky uzené slaniny.
Maso zavineme jako roládu a převážeme tenkým motouzem.
Na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme, pak podlijeme horkým vývarem a dáme péct do trouby.
Pečeme 20 minut, přičemž občas poléváme vlastní šťávou.
Upečenou roládu nakrájíme na porce, polijeme šťávou a zjemníme čerstvým máslem.
K štrasburské roládě podáváme dušenou rýži či vařené brambory, které můžeme posypat petrželkou.
Štrasburská roláda
Štrasburská roláda