Kuchařské recepty pro každého

Štika na slanině a zázvoru

Potřebujeme tyto suroviny:
5 filetů ze štiky
8 plátků slaniny
kořen zázvoru
2 stroužky česneku
sůl
kmín
mletá paprika
olivový olej
2 lžíce másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté a osušené filety ze štiky osolíme a potřeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený kořen zázvoru.
Pak posypeme kmínem (nešetříme) a lehce poprášíme mletou paprikou.
Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, ty pak vyndáme, do výpeku přidáme máslo, do něj položíme štiku kůží dolů a smažíme na mírném plameni.
Jednotlivé porce pak obracíme, aby se opekly ze všech stran.
V průběhu smažení přidáme na pánev na větší kousky nakrájený česnek.
Až je štika na slanině a zázvoru hotová, necháme ji ve výpeku ještě asi 3 - 5 minut, aby "natáhla" část výpeku do masa, jinak by byla suchá.
Podáváme s opečenou slaninou a s hranolky nebo s fritovanými chipsy z brambor.
Štika na slanině a zázvoru
Štika na slanině a zázvoru