• 2 kg okurek
• 1 l vody
• 250 ml octa
• 10 stroužků česneku
• 40 g soli
• cukr
• 6 hřebíčků
• 15 celých pepřů
• 15 kuliček nového koření
• 6 bobkových listů
• 6 lžiček hořčičného semínka
• svazek kopru
• 2-3 cibule
• kolečka mrkve
Okurky namočíme na patnáct minut do studené vody, důkladně omyjeme a opláchneme.
V hrnci svaříme vodu s octem a solí a přidáme cukr.
Poté necháme nálev vychladnout.
Okurky naskládáme okurky do sklenic, do každé sklenice přidáme kolečka mrkve, česnek, hřebíček, 3 kuličky pepře, lžičku hořčičného semínka, plátky cibule, kopr a bobkový list, zalijeme teplým nálevem tak, aby byly okurky ponořené, sklenice uzavřeme a sterilizujeme v troubě zhruba 20 minut.