Kuchařské recepty pro každého

Sterilované okurky

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg okurek
1 l vody
250 ml octa
10 stroužků česneku
40 g soli
cukr
6 hřebíčků
15 celých pepřů
15 kuliček nového koření
6 bobkových listů
6 lžiček hořčičného semínka
svazek kopru
2-3 cibule
kolečka mrkve
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Okurky namočíme na patnáct minut do studené vody, důkladně omyjeme a opláchneme.
V hrnci svaříme vodu s octem a solí a přidáme cukr.
Poté necháme nálev vychladnout.
Okurky naskládáme okurky do sklenic, do každé sklenice přidáme kolečka mrkve, česnek, hřebíček, 3 kuličky pepře, lžičku hořčičného semínka, plátky cibule, kopr a bobkový list, zalijeme teplým nálevem tak, aby byly okurky ponořené, sklenice uzavřeme a sterilizujeme v troubě zhruba 20 minut.
Sterilované okurky
Sterilované okurky