Kuchařské recepty pro každého

Štědrovečerní nadívaný kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kapr
100 g sušených švestek
100 g jader vlašských ořechů
1 cibule
sůl
pepř
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Švestky krátce povaříme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku.
Ořechy také umeleme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme švestky a ořechy, špetku soli a pepře a dobře promícháme.
Kapra necháme vcelku, hřbet několikrát nařízneme, osolíme a břišní dutinu naplníme připravenou směsí.
Potom kapra zašijeme a za občasného polévání olejem upečeme.
Štědrovečerního nadívaného kapra podáváme s tradiční černou omáčkou.
Štědrovečerní nadívaný kapr
Štědrovečerní nadívaný kapr