Kuchařské recepty pro každého

Staropražská játra

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg kuřecích jater
mletá paprika
hladká mouka
4-6 středních cibulí
malá plechovka sterilovaných žampiónů
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky.
Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater.
Játra prudce opečeme po obou stranách - asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku.
Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony bez vody, osolíme a trošku opepříme.
Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty.
Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce.
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí.
Staropražská játra
Staropražská játra