Kuchařské recepty pro každého

Staročeský slepenec

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg brambor
0,5 kg čerstvého zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
5 dkg slaniny (nebo 1,5 lžíce sádla)
1,5 lžíce hladké mouky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí nakrájíme na meší čterečky, zalijeme do roviny vodou, přidáme k němu česnek utřený se solí a vaříme.
Jakmile začíná zelí měknout, přidáme syrové a na menší kostky nakrájené brambory a dovaříme.
Mezitím připravíme ze sklovité vyškvařené slaniny a mouky světlou jíšku, ještě horkou ji přidáme k zelí a řádně promícháme.
Dochutíme pepřem, popřípadě ještě česnekem se solí a omastíme.
Staročeský slepenec
Staročeský slepenec