Kuchařské recepty pro každého

Staročeský králík na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g králíčího hřbetu a kýty
sůl
lžička mletého zázvoru
olej
cibule
20 g hladké mouky
200 ml smetany
citrónová šťáva
mandle
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka nasekáme na porce, osolíme, posypeme mletým zázvorem a lehce opečeme na oleji s nakrájenou cibulí.
Vše zaprášíme moukou, osmahneme, rozmícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Před koncem dušení přidáme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a krátce povaříme.
Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání jimi posypeme porce králíka.
Staročeský králík na smetaně
Staročeský králík na smetaně