Kuchařské recepty pro každého

Staročeský buřtguláš

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g špekáčků
300 g brambor
100 g cibule
4 lžíce olivového oleje
50 g hladké mouky
2 stroužky česneku
1 litr hovězího vývaru
sůl
pepř
majoránka
sladká paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na olivovém oleji dozlatova, zaprášíme hladkou moukou a 3 minuty opékáme.
Pak přidáme sladkou papriku a majoránku, přilijeme vývar a 20 minut povaříme.
Přidáme dozlatova opečené špekáčky a oloupané na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Staročeský buřtguláš
Staročeský buřtguláš