Kuchařské recepty pro každého

Staročeské zelné závitky s rýží (holubci)

Potřebujeme tyto suroviny:
10 listů zelí
200 g rýže
2 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
hrnek masového vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelné listy lehce spaříme a necháme ve vodě asi 5 minut změknout.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži.
Po chvíli přidáme česnek a masový vývar, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se vývar nevyvaří.
Na každý zelný list položíme kopeček vychladnuté rýžové směsi, list zavineme, sepneme párátky nebo převažeme nití, pomažeme olejem a zapečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a rajskou omáčkou.
Staročeské zelné závitky s rýží (holubci)
Staročeské zelné závitky s rýží (holubci)