Kuchařské recepty pro každého

Staročeské vepřové kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
6 hub
1 cibule
sůl
1 lžička sardelové pasty
1 lžíce hladké mouky
olej
trocha vody
na staročeské koření: bobkový list + kmín + majoránka + muškátový květ + nové koření + paprika + pepř + zázvor
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené houby a sardelovou pastu a chvíli podusíme.
Potom podlijeme, vložíme osmahlé kotlety a půl hodiny dusíme.
Podle potřeby trochu podlijeme troškou vody.
Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme mouku rozmíchanou dohladka ve sklence vody a chvíli povaříme.
Staročeské vepřové kotlety
Staročeské vepřové kotlety