Kuchařské recepty pro každého

Staročeské tvarohové buchty

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
180 g másla
5 dcl mléka
2 žloutky
70 g droždí
půl sáčku vanilkového cukru
citrónová kůra
sůl
tvarohová náplň: 500 g tvarohu + 100 g vanilkového cukru + 2 vejce + 3 lžíce rozinek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nápln připravíme tak, že utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme rozinky, citrónovou kůru a nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
A teď připravíme těsto tak, že z části vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek, který smícháme z moukou a žloutky, přidáme oba druhy cukru, rozehřáté máslo, špetku soli a citrónovou kůru, podle potřeby přidáme mléko.
Vypracujeme vláčné těsto a necháme 30 minut kynout.
Pak vytvoříme 25 placiček, do jejich středu dáme lžíci tvarohové náplně a těsto zabalíme do tvaru oválu.
Dáme do pekáče a necháme ještě 30 minut nakynout, pak je potřeme po stranách rozpuštěným tukem a pečeme - nejprve zprudka a pak teplotu snížíme na 150°C.
Staročeské tvarohové buchty
Staročeské tvarohové buchty