Kuchařské recepty pro každého

Staročeské pečené kuře

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
sůl
citrónová šťáva
zázvor
60 g másla
3 dl vývaru
25 g hladké mouky
250 g smetany
50 g mandlí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do vymazaného pekáče, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké troubě doměkka.
Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou.
Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
Nakonec přidáme smetanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou.
Při podávání kuře přelijeme omáčkou a posypeme opraženými, oloupanými a nasekanými mandlemi.
Staročeské pečené kuře
Staročeské pečené kuře