Kuchařské recepty pro každého

Staročeské pečené brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg brambor
1 palička česneku
250 g másla
3 až 4 lžíce soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nové brambory důkladně omyjeme, dáme do mísy nebo hrnce, posypeme solí a protřepeme, aby se brambory v soli obalily.
Pak je vysypeme na plech nebo do pekáče a pečeme v troubě při vyšší teplotě kolem 200°C.
Po půlhodině je obrátíme a pečeme dalších asi 20 až 30 minut.
Brambory by měly mít kůrčičku.
Mezitím oloupeme česnek a prolisujeme.
Ztuhlé máslo nakrájíme na kostky.
Upečené brambory nasypeme do mísy na přiměřené množství másla, posypeme prolisovaným česnekem a promícháme.
Podáváme s podmáslím.
Staročeské pečené brambory
Staročeské pečené brambory