Kuchařské recepty pro každého

Staročeské jáhloto

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g (1 hrnek) jáhel
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
300?400 g hlívy nebo žampionů
4 nakrájené stroužky česneku
mletý kmín
sušený nebo čerstvý tymián
mořskou sůl
1 červenou na kostičky nakrájenou papriku
1 malou cuketu
taky na kostičky
čerstvé máslo
čerstvě mletý pepř
opražená slunečnicová semínka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jáhly několikrát důkladně propláchneme - pokud možno večer, ráno a před vařením, a to horkou vodou.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a chvilku společně dusíme.
Vmícháme jáhly, zalijeme horkou vodou (jeden díl jáhel na dva díly vody), promícháme, přikryjeme pokličkou a na co nejnižším plameni dusíme 15 až 20 minut, během této doby pokud možno nemícháme.
Pak přidáme papriku a cuketu, prohřejeme a podle chuti dodáme semínka.
Staročeské jáhloto
Staročeské jáhloto