Kuchařské recepty pro každého

Staročeské hovězí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězího zadního masa
6 hřebíčků
10 dkg slaniny
10 dkg másla
2 lžíce medu
1 l vody
1 citron
10 dkg perníku
2 dcl červeného vína
půl lžičky zázvoru
1 cibule
sůl
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do špalíčku masa napícháme hřebíček, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a opečeme na rozškvařené slanině s máslem.
Pak přendáme do hrnce s vodou, přidáme plátky cirónu, med, ocet, nakrájenou a osmahnutou cibuli a povaříme, až bude maso měkké.
Maso vyndáme, vývar zahustíme strouhaným perníkem namočeným ve víně, pak vývar přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do vývaru.
Podáváme s knedlíkem.
Staročeské hovězí maso
Staročeské hovězí maso