Kuchařské recepty pro každého

Staročeská vepřová kýta

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřové kýty
3 lžíce sádla
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 lžička zázvoru
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce medu
1 lžička hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením.
V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme a podlijeme horkou vodou.
Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení.
Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody.
Prudce zapečeme, až med trošku zkaramelizuje.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Výpek zahustíme moukou a povaříme.
Podáváme přelité šťávou a s bramborovou kaší.
Staročeská vepřová kýta
Staročeská vepřová kýta