Kuchařské recepty pro každého

Staročeská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového masa
100 g vepřových jater
100 g vepřové sleziny
80 g trhaných krupek
bramborové chipsy
80 g hladké mouky
1 vejce
300 g bílého hlávkového zelí
80 g pórku
pažitka
sůl
mletý pepř
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů osolené vody a vaříme doměkka.
Zvlášť uvaříme trhané krupky, které propláchneme studenou vodou.
Do vývaru z masa dáme uvařit na kousky nakrájenou slezinu a nakrájené zelí.
Vepřová játra umeleme, osolíme, opepříme, přidáme vejce, hladkou mouku a vytvoříme těsto, ze knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Když jsou slezina a zelí měkké, přidáme krupky, pokrájené kousky masa a vše dochutíme majoránkou.
Nakonec do polévky přidáme pokrájený pórek a pažitku.
Při podávání přidáme do každé porce husté polévky bramborové chipsy.
Staročeská polévka