Kuchařské recepty pro každého

Staročeská luštěninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
3 lžíce hrachu
3 lžíce čočky
3 lžíce fazolí
1,5 l vody
1 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
100-150 g kořenové zeleniny
čtvrt lžičky mletého kmínu
špetka majoránky
sůl
2 stroužky česneku
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechny luštěniny na několik hodin namočíme.
Pak vodu z nich slijeme, zalijeme novou vodou a uvaříme téměř doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem s luštěninami, řádně rozmícháme, nasypeme nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme a uvaříme doměkka.
Dochutíme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou a podáváme s opečenými kostičkami chleba.
Staročeská luštěninová polévka