Kuchařské recepty pro každého

Staročeská koprová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší cibule
půl hrnku sterilovaných nebo sušených hub
4 brambory
0,5 l kyselého mléka
1-2 lžíce hladké mouky
1 svazek kopru
1 vejce
1,5 l vývaru
sůl
kmín
1 lžíce octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce s vývarem dáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby (sušené houby předem namočíme) a vaříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, propláchneme je vodou, přidáme do polévky a uvaříme doměkka.
V mléce rozmícháme mouku, vlijeme do polévky, dobře promícháme a přivedeme k varu.
Kopr jemně nasekáme, vmícháme do polévky a necháme ještě chvíli povařit.
Pak sundáme z ohně, dochutíme octem a solí, vmícháme rozšlehané vejce a ihned podáváme.
Staročeská koprová polévka