• 400 g moravské klobásy
• 400 g kysaného zelí
• 280 g očištěných brambor
• 0,5 g kmínu
• 100 g másla
• 120 g hladké mouky
• 250 ml mléka
• 100 g zakysané smetany
• 10 g soli
• 10 g zelené petrželky
Kysané zelí nakrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměka.
Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky přidáme sůl a kmín a vaříme do měkka.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do předvařeného zelí a společně povaříme.
Pak přidáme vařené brambory, opečenou nakrájenou klobásu, zalijeme mlékem a ještě povaříme.
Nakonec do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme.
Při podávání zdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou.