Kuchařské recepty pro každého

Srnčí ragú

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg srnčí plece
100 g másla
150 g kořenové zeleniny
50 g cibule
15 g cukru
3 cm citronové kůry
sůl
nové koření
5 pepřů
bobkový list
4 lžíce citronové šťávy
30 g mouky
100 ml červeného vína
1 lžíce vína Madeira
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky.
V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list.
Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny.
Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme.
Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.
Srnčí ragú
Srnčí ragú