Kuchařské recepty pro každého

Srnčí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g předního srnčího masa
250 g bílých fazolí
2 barevné papriky
2 cibule
2 stroužky česneku
60 g sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole důkladně propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 3 hodiny nabobtnat.
Pak je pozvolna uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly fazole namočené.
Papriky dáme na plech vyložený pečícím papírem a opéčeme 15 minut při teplotě 220°C.
Opečené papriky zabalíme do alobalu a necháme je zapařit.
Pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na sádle.
Přidáme cibuli a česnek, promícháme, zasypeme moukou a orestujeme.
Pak zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka.
Ke konci vaření přidáme nakrájené papriky a uvařené fazole i s částí vody a dochutíme solí a pepřem.
Srnčí polévka