Kuchařské recepty pro každého

Srnčí po pytlácku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vykoštěného srnčího hřbetu
150 g uzené slaniny
2 cibule
200 ml suchého červeného vína
5-6 větších čerstvých hřibů
sůl
pepř
5 kuliček jalovce
kůra z citronu
4 velké brambory
4 malé kyselé sterilované okurky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu a na ní opražíme cibuli nakrájenou na plátky.
Přidáme osolené a opepřené plátky srnčího masa, jalovec a kousek citrónové kůry a chvíli smažíme.
Pak přilijeme víno a dusíme.
Až je maso skoro měkké, přidáme očištěné a nakrájené hřiby a oloupané a nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Pak sundáme z ohně a přidáme okurky nakrájené na malé kostičky.
Srnčí po pytlácku
Srnčí po pytlácku