Kuchařské recepty pro každého

Srnčí paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg srnčího masa z plecka
sůl
pepř
80 g cibule 1 stroužek česneku
1 bobkový list
paštikové koření
koňak
špetka tymiánu
omáčka tabasco
špetka mletého nového koření
250 g slaniny
200 g slaniny na vyložení formy
100 g žampiónů
150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater
100 g uzeného jazyka nebo salámu
pergamen
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Srnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme.
Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením.
Pokapeme koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny.
150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme.
Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny.
Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu.
Naneseme část paštiky.
Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy.
Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni 1,5 až 2 hodiny.
Hotové necháme vychladnout.
Srnčí paštika
Srnčí paštika