• 1 kg srnčího masa z plecka
• sůl
• pepř
• 80 g cibule
1 stroužek česneku
• 1 bobkový list
• paštikové koření
• koňak
• špetka tymiánu
• omáčka tabasco
• špetka mletého nového koření
• 250 g slaniny
• 200 g slaniny na vyložení formy
• 100 g žampiónů
• 150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater
• 100 g uzeného jazyka nebo salámu
• pergamen
Srnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme.
Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením.
Pokapeme koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny.
150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme.
Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny.
Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu.
Naneseme část paštiky.
Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy.
Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni 1,5 až 2 hodiny.
Hotové necháme vychladnout.