Kuchařské recepty pro každého

Srnčí hřbet se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg masa ze srnčího hřbetu
50 g slaniny 150 g cibule
200 g žampionů
80 g másla
sůl
4 zrnka pepře
1 bobkový list
1 šálek bílého vína
0,25 l sladké smetany
50g hladké mouky
čvrt citronu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme a na másle opečeme ze všech stran.
Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka.
Maso občas přeléváme a obracíme.
Žampióny očistíme, nakrájíme, podusíme na kousku tuku a zakapeme citronem, aby neztmavěly.
Až je maso měkké, vydusíme šťávu až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou, smetanou a provaříme.
Nakonec přidáme houby.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Srnčí hřbet se žampiony
Srnčí hřbet se žampiony