Kuchařské recepty pro každého

Srnčí guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g předního srnčího masa s kostí
100 g cibule
75 g margarinu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
mletá paprika
kmín
rajčatový protlak
citrónová kůra
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině množství tuku dozlatova.
Přidáme papriku a nakrájené maso, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme doměkka.
Pak maso vyndáme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání osnahneme.
Potom zalijeme vývarem nebo vodou, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a vaříme asi 30 minut.
Pak vmícháme rozetřený česnek.
Omáčku přecedíme na maso a ještě povaříme.
Srnčí guláš
Srnčí guláš