Kuchařské recepty pro každého

Srbská čorba

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g vepřového masa bez kostí
1 cibule
2 rajčata
2 papriky
kousek mrkve
kousek celeru
kousek petržele
2 brambory
feferonky
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
mletá paprika
nové koření
bobkový list
3 lžíce oleje
10 g hladké mouky
ocet
1,5 litru vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na části oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, osolíme, zalijeme vodou a vaříme.
Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, nakrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření, rozmícháme a vaříme, až maso, brambory a zelenina změknou.
Srbská čorba