srbska-corba
Srbská čorba

Srbská čorba


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g vepřového masa bez kostí
• 1 cibule
• 2 rajčata
• 2 papriky
• kousek mrkve
• kousek celeru
• kousek petržele
• 2 brambory
• feferonky
• 3 lžíce rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• nové koření
• bobkový list
• 3 lžíce oleje
• 10 g hladké mouky
• ocet
• 1,5 litru vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na části oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, osolíme, zalijeme vodou a vaříme.
Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, nakrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření, rozmícháme a vaříme, až maso, brambory a zelenina změknou.
zpět na seznam receptů