Kuchařské recepty pro každého

Špíz z mečouna

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g mečouna
2 lžíce olivového oleje
1 rajče
1 cibule
1 zelená paprika
sůl
omáčka aliño - 3 nasekané stroužky česneku + 4 lžíce posekané natě z petrželky + 150 ml panenského olivového oleje + šťáva z jednohu citrónu + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mečouna nakrájíme na kostky (asi 4 cm) a dáme do mísy.
Posolíme a polijeme olivovým olejem.
Rajče, papriku a cibuli nakrájíme na osminky, přidáme k rybě a necháme asi půl hodiny marinovat.
Potom kousky ryby napichujeme střídavě se zeleninou na jehly.
Grilujeme asi 8 minut.
Podáváme polité omáčkou aliño, kterou připravíme tak, že všechny suroviny na omáčku promícháme.
Špíz z mečouna
Špíz z mečouna