Kuchařské recepty pro každého

Spišské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
brambory
sůl
kmín
sádlo
olej
rohlíky
mléko
vejce
česnek
petrželka
smetana
strouhanka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na vymazaný plech, posolíme, posypeme kmínem a natřeme na ně nádivku.
Tu připravíme tak, že v mléce namočené rohlíky vymačkáme, rozmícháme se žloutky, přidáme prolisovaný česnek, sůl, petrželku a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Na náplň uložíme další vrstvu bramborových plátků, osolíme a dáme do horké trouby péct.
Po chvíli zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem, povrch posypeme strouhankou a zapečeme v troubě dočervena.
Spišské brambory
Spišské brambory