Kuchařské recepty pro každého

Špenátové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g rychlovarné rýže
250 g mraženého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
400 ml bílého vína
sůl
pepř
1 svazek kopru
120 g parmazánu vcelku
400 ml zeleninového vývaru
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce citronové šťávy
200 g rajčat
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, vsypeme suchou rýži a chvíli mícháme.
Pak podlijeme vínem, přidáme mražený špenát, osolíme, opepří­me a přikryté dusíme asi 5 minut.
K rýži přilijeme vývar a dusíme dalších 5 minut.
Občas nakypříme.
Do rizota zamícháme smetanu, nasekaný kopr a citronovou šťávu, přimícháme nastrouhaný parmazán a ozdobíme rajčaty.
Špenátové rizoto
Špenátové rizoto