Kuchařské recepty pro každého

Špenátové noky

Potřebujeme tyto suroviny:
800g brambor
400 g listového špenátu
2 stroužky česneku
2 vejce
80 g solamylu
sůl
75 g parmazánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce.
Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě, scedíme a při tom je ochladíme studenou vodou.
Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo.
Parmazán nastrouháme.
Česnek očistíme a nastrouháme.
Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme.
Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek.
Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme.
Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet.
Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody.
Špenátové noky vaříme asi 10 minut.
Špenátové noky
Špenátové noky