Kuchařské recepty pro každého

Špenátová polévka s jehněčím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčího masa
250 g zmrazeného špenátu
1 cibule
60 g tuku
1,5 l vody
hladká mouka
sůl
pepř
jogurt
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme do růžova, pak zaprášíme lžící hladké mouky, přidáme sůl, pepř a necháme ještě osmahnout.
Poté zředíme studenou vodou a přidáme do polévky.
Špenát podlijeme horkou vodou, za občasného míchání jej na mírném ohni rozmrazíme, přidáme do hotové polévky a necháme přejít varem.
Polévku podle potřeby dochutíme a stáhneme z ohně.
Nakonec vmícháme několik lžic jogurtu.
Špenátová polévka s jehněčím masem