Kuchařské recepty pro každého

Špenátová krémová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
čerstvý nebo mražený špenátový protlak
2 stroužky česneku
mléko
1 lžíce mouky
máslo
sůl
bobkový list
špetka mletého nového koření
1 lžička solamylu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku.
Osolíme, přidáme špenátový protlak, celé stroužky oloupaného česneku, priměřené množství mléka, bobkový list, špetku mletého nového koření a varíme 15-20 minut.
Bobkový list vyndáme a ponorným mixérem polévku rozmixujeme dohladka.
Nakonec zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným v mléce.
Při podávání posypeme opečenými kostkami chleba.
Špenátová krémová polévka