Kuchařské recepty pro každého

Špekáčkový šleh

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg špekáčků
2 cibule
2 majolky
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíci worcesteru
2 lžičky hořčice
2 kostky cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci worcesteru, 2 lžičky hořčice, 2 kostky cukru a krátce necháme přejít varem.
Nakrájíme na kostičky 10 oloupaných špekáčků (500 g), 2 cibule, vmícháme 2 majolky (nebo 1 velkou).
Promícháme se studeným nálevem a necháme 2-3 dny uležet v chladu.
Podáváme s čerstvým chlebem, vekou nebo jiným pečivem
Špekáčkový šleh
Špekáčkový šleh