Kuchařské recepty pro každého

Španělský vepřový plátek

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové kýty
100 g šunky
2 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
1 balení sterilované zelené olivy
10 g hladké mouky
olej
100 ml červeného vína
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře.
Na pánev vložíme na plátky nakrájenou cibuli a rajčata, zprudka opečeme, přidáme šunku pokrájenou na nudličky, zalijeme vínem, vložíme opečené řízky a necháme přejít varem.
Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.
Španělský vepřový plátek
Španělský vepřový plátek