Kuchařské recepty pro každého

Španělské větry se zavařeninou

Potřebujeme tyto suroviny:
6 bílků
300 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z půlky citronu
trocha meruňkové marmelády (nebo malinové)
trocha jemného krystalového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cukr důkladně prosijeme.
Bílky ušleháme hodně dotuha.
Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a cukr.
Směsí naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem, na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky, na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.
Pak lehce posypeme krystalovým cukrem, vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C a sušíme přibližně hodinu (měly by získat lehce nahnědlou barvu).
Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Španělské větry se zavařeninou
Španělské větry se zavařeninou