Kuchařské recepty pro každého

Španělské jehněčí kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
8 jehněčích kotlet
1 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na kolečka
1 nakrájený stroužek česneku
2 červené papriky zbavené semen a nakrájené na nudličky
400 g nakrájených rajčat z konzervy
2 lžičky nasekaného tymiánu
1 lžička nakrájeného rozmarýnu
2 lžíce černých oliv bez pecek
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriky a opékáme asi 5 minut doměkka.
Zesílíme oheň, do pánve vložíme kotlety a opékáme je z každé strany asi 2 minuty. Přidáme rajčata, tymián, rozmarýn, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
Nakonec vmícháme olivy, kotlety dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.
Španělské jehněčí kotlety
Španělské jehněčí kotlety