• 500 g brambor
• 1 velká cibule
• 150 ml extra panenského olivového oleje
• 1 lžíce nasekané zelené petrželky
• 6 vajec
• sůl
• pepř
Cibuli i brambory oloupeme, nakrájíme na asi 3 milimetrové plátky, a pak pomalu smažíme na oleji v silnostěnné pánvi asi půl hodiny, občas zamícháme.
Směs pak vsypeme do cedníku zavěšeného nad miskou a necháme odkapat přebytečný olej.
Vejce dáme do mísy, rozšleháme a přidáme k nim brambory s cibulí a petrželku.
Osolíme, opepříme, přilijeme lžíci odkapaného oleje a zamícháme.
Dáme to na pánev a na mírném ohni opékáme dalších dvacet minut.
Pak omeletu otočíme a minutu smažíme z druhé strany.
Takto omeletu obrátíme ještě dvakrát.