Kuchařské recepty pro každého

Španělská omeleta

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
1 velká cibule
150 ml extra panenského olivového oleje
1 lžíce nasekané zelené petrželky
6 vajec
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli i brambory oloupeme, nakrájíme na asi 3 milimetrové plátky, a pak pomalu smažíme na oleji v silnostěnné pánvi asi půl hodiny, občas zamícháme.
Směs pak vsypeme do cedníku zavěšeného nad miskou a necháme odkapat přebytečný olej.
Vejce dáme do mísy, rozšleháme a přidáme k nim brambory s cibulí a petrželku.
Osolíme, opepříme, přilijeme lžíci odkapaného oleje a zamícháme.
Dáme to na pánev a na mírném ohni opékáme dalších dvacet minut.
Pak omeletu otočíme a minutu smažíme z druhé strany.
Takto omeletu obrátíme ještě dvakrát.
Španělská omeleta
Španělská omeleta