Kuchařské recepty pro každého

Španělská mísa

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg hovězího masa
750 g malých vařených brambor
2 zelené papriky
1 červená paprika
3 cibule
6 rajčata
2 pomeranče
1 l červeného vína
4 lžíce oleje
1 chilli paprička
sůl
1 lžička mleté papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umeleme, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a papriku (oboje nakrájené na proužky), chilli papričku a sůl.
Asi po 2 minutách přidáme mletou papriku, rajčata a červené víno a dusíme cca 10 minut.
Pak směs dáme do pekáče, vložíme do ní brambory a měsíčky pomerančů a zapečeme v troubě asi 5 minut.
Španělská mísa
Španělská mísa