Kuchařské recepty pro každého

Španělská česneková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 l hovězího vývaru
500 g rajčat (nebo 100 g rajčatového protlaku)
4-6 velkých stroužků česneku
olej
sůl
pepř
muškátový květ
1 vejce
8 plátků veky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na troše oleje.
Až začne žloutnout, zalijeme jej vývarem, přidáme sůl a pepř a necháme přejít varem.
Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme muškátovým květem a vaříme dalších 20 minut.
Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme ji jemně osladit.
Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce.
Před podáváním vložíme do každého talíře kostičky z nakrájené a osmažené veky.
Španělská česneková polévka