Kuchařské recepty pro každého

Špagety po selsku

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g špaget
300 g vepřového masa
100 g uzené slaniny
1 cibule
70 g rajčatového protlaku
olej
sůl
pepř
2 stroužky česneku
3 lžíce nastrouhaného parmezánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso nakrájené na drobné kostky, protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dusíme do poloměkka.
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme.
Špagety uvaríme podle návodu, scedíme, polijeme trochou oleje, posypeme sýrom a promícháme.
Při podáváním porce špaget polijeme omáčkou a posypeme rozškvařenou slaninou.
Špagety po selsku
Špagety po selsku