Kuchařské recepty pro každého

Špagety carbonara

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g špaget
150 g uzeného bůčku
50 g strouhaného sýra
lžíce olivového oleje
1 vejce
3 žloutky
1 střední cibule
1/3 sklenky vína
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve větší misce rozmícháme vejce se třemi žloutky a postupně do nich vmícháváme nastrouhaný sýr a mletý pepř.
Na pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme bůček nakrájený na tenké plátky, který osmahlý vyndáme.
Na zbylém tuku osmahneme cibuli nakrájenou na tenké plátky, podlijeme vínem, povaříme, přidáme osmažený bůček, promícháme a odstavíme.
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme na pánev z bůčkem a tři minuty za stálého míchání ohříváme.
Pak tenkým pramínkem vléváme vejce s nastrouhaným sýrem, stále mícháme, chvilku ohřejeme a hned horké podáváme.
Špagety carbonara
Špagety carbonara