Kuchařské recepty pro každého

Smetanové kremrole

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
120 g másla
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 vejce na potření
na krém: 250 ml mléka + 250 g másla + 1 sáček vanilkového pudinku + 120 g moučkového cukru + půl sáčku vanilkového cukru + 1 žloutek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo necháme venku, aby změklo.
Pak z přísad vypracujeme vláčné těsto a necháme ho hodinu odpočinout v chladu.
Pudink uvaříme podle návodu v mléce a necháme vychladnout.
Až vychladne na pokojovou teplotu, vešleháme do něj máslo, moučkový a vanilkový cukr a žloutek a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme a nakrájíme na proužky o rozměrech asi 1x16 cm.
Natočíme je na kovové trubičky, potřeme vajíčkem a v předehřáté troubě při 200°C upečeme dozlatova (asi 15 minut).
Vychladlé kremrole sejmeme z trubiček a naplníme krémem.
Smetanové kremrole
Smetanové kremrole