Kuchařské recepty pro každého

Smetanová polévka se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
2 velké brambory
4 žampiony
1 menší hlávka kapusty (cca 300 g)
2 cibule
2 lžíce tuku
sůl
pepř
troška čerstvého tymiánu
muškát
300 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, listy nakrájíme na jemné nudličky.
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět.
Přidáme kapustu a za občasného míchání podusíme.
Pak podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a povaříme 15 minut na mírném ohni.
Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátu.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a na rozehřátém tuku a osmahneme dozlatova.
Pak osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a krátce je opečeme.
Při podávání brambory a žampiony rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou.
Smetanová polévka se žampiony