Kuchařské recepty pro každého

Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg srnčí kýty
1,5 dcl oleje
1 vejce
0,5 dcl mléka
5 dkg hladké mouky
12 dkg strouhanky
sůl
30 dkg rybízového džemu
1 dcl přírodního vína
hořčice
zázvor
pažitka
sojová omáčka
pomerančovou šťáva
pomerančová kůra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omáčku zhotovíme z rybízového džemu, který zředíme vínem.
Přidáme hořčici, zázvor, pažitku, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, kterou jsme předem povařili ve vodě.
Tuto omáčku podáváme vychlazenou.
Plátky kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance.
Poté usmažíme na oleji.
Na talíři přizdobíme citrónem a přelijeme omáčkou.
podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland
Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland