Kuchařské recepty pro každého

Smažený rokfór

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g rokfóru nebo nivy
150 g hladké mouky
2 vejce
200 ml mléka
svazeček petrželky kudrnky
80 g anglické slaniny (plátky)
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sýr nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.
Mouku prosijeme, přidáme 1 vejce a zalijeme mlékem.
Vidličkou vyšleháme hladké těstíčko.
Petrželku kudrnku pečlivě opereme, vytřeme nebo necháme okapat.
Pak ji najemno nasekáme a lehce vmícháme do vyšlehaného těstíčka, kterou můžeme podle chuti ještě přisolit.
Jednotlivé porce sýra pevně zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a namáčíme v připraveném těstíčku.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a porce sýra smažíme přibližně 3-4 minuty z obou stran.
Hotové kousky klademe na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Smažený rokfór
Smažený rokfór