Kuchařské recepty pro každého

Smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší

Potřebujeme tyto suroviny:
na řízky: 6 vykoštěných horních kuřecích stehen
1 l podmáslí
hrubá mouka
strouhanka
olej
sůl
na kaši: brambory
máslo
podmáslí
sůl
anglická slanina
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí řízky můžete (nemusíte) zbavit kůže, lehce naklepejte, pak alespoň na hodinu naložte do podmáslí tak, aby řízky byly ponořeny, pak je postupně vyjměte z podmáslí, nechte lehce okapat, osolte, obalte postupně v hrubé mouce, podmáslí (do kterého také dáte trochu soli) a strouhance.
Pak začněte smažit.
Mezitím oloupejte brambory, osolte a dejte vařit tak jako na klasickou bramborovou kaši, jakmile se brambory uvaří, sceďte je, přidejte máslo a rozšťouchejte na hladkou kaši.
Na závěr přidejte opět trochu podmáslí, tak aby kaše byla hebká bez hrudek (kaše se díky podmáslí stane lehce navinulá).
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit a před podáváním jí posypte kaši.
Smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší
Smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší